طراحی آشپزخانه

اصول طراحی کابینت آشپزخانه

 

در اصول طراحی کابیت آشپزخانه،اگر قصد بازسازی خانه تان را داشته باشید باید در هر صورت اطلاع از اصول و اندازه های طراحی آشپزخانه می تواند در چیدمان وسایل به شما کمک کند و نیز می توانید سلیقه خودرا در هنگام طراحی اعلام کنید. در طراحی باید به اصول طراحی کابینت آشپزخانه توجه کنیم

با رعایت کردن اصول طراحی و رعایت کردن اصول آن در نتیجه درست به ما کمک می کند. در ایجاد یک فضای کاربردی برخی معیار های اولیه وجود دارد که کارفرما باید بداند که در ابتدای طراحی انجام می شود.

طراحی گابینت آشپزخانه:

طراحی داخلی ساختار یک خانواده و در دنبال آن فرهنگ یک جتمعه را تحت تاثیر قرار می دهد.اثر شگرفی بر روحیه افراد جامعه دارد. طراحی که برای یک فضا در نظر می گیریم باید متناسب با محیط و افراد باشد. به گونه ای نمایانگر هویت و خواسته های افراد و ساکنین باشد.

در طراحی معماری داخلی یک فضا مولفه های زیادی مانند فرم، نور، رنگ و غیره نقش دارند.طراحی مناسب دکوراسیون آشپزخانه نقش مهمی در ایجاد آرامش افراد در محیط دارد.

طراح خوب کسی است که با توجه به شرایط محیطی بتواند کابینت های آشپزخانه را طوری بچیند که دسترسی آسان به وسایل و ارتباط صحیح بین آن ها را حفظ کند و از نظر زیبایی به بهترین شکل طراحی شده باشد.

عوامل موثر در طراحی کابینت آشپزخانه:

الف)پلان آشپزخانه

مشخصات اصلی ساختمان از طریق ایجادیک برش افقی ـن را معرفی می کنند. به طوری که مشخصات بیشتر ساختتمان دیده می شود. به این ترسیم پلان می گویند. . برای این به کمک یک صفحه برش از فاصله مشخصی از سطح زمین ساختمان را برش می زنند. عناصر داخلی مانند مبلمان، لوازم خانه، کف سازی و اختلاف سطح قابل مشاده است.

با توجه به ابعاد و اندازه پلان یک آشپزخانه بهترین چیدمان و سیستم برای آن طراحی می کنند. انواع آشپزخانه عبارتند از:

1-سیستم خطی

2-سیستم راهرویی

3-سیستم ال شکل

4-سیستم یو شکل

5- سیستم جی شکل

6-سیستم جزیزه ای شکل

در آشپزخانه سه فعالیت عمده انجام می شود نگهداری موادغذایی(یخچال)، شستشو (سینک ظرفشویی) و پخت و پز (گاز). ارتباط بین این سه اجزا را مثلث کار در آشپزخانه می نامند. در طراحی آشپزخانه باید به اصول طراحی مثلث کار توجه کنیم.

ب)لوازم آشپزخانه:

یکی دیگر از عوامل مهم در طراحی آشپزخانه نوع، ابعاد مورد استفاده در آشپزخانه است. یک طراح باید به وسایل آشپزخانه توجه داشته باشد. ایتدا فضای مورد نیاز هر یک وسایل را برآورده کرده و بقیه فضا را به کابینت اختصاص دهد.

ج)اصول ارگونومی:

دسترسی به کابینت نیط اهمیت دارد. استفاده راحت از وسایل و دسترسی مناسب به کابینت ها، رفت و آمد بدون مانع هنگامی قابل طراحی است که به مبلمان آشپزخانه و ابعاد و اندازه های افراد توجه داشته باشیم.

د)رنگ:

رنگ تاثیر زیادی بر افکار، ذهنیت و نحوه زندگی فراد دارد. باید طوری انتخاب شوند که به زندگی جلوه داده و آن را به محیطی زیبا و آرام تبدیل کند. و با روحیات افرادی که زمان زیادی در آن سپری می کنند همخوانی داشته باشد.

ه)نور:

روشنایی مطلوب شرط لازم برای کار راحت در محیط آشپزخانه می باشد. اگر در آشپزخانه از منبع نور طبیعی استفاده شود هنگام طراحی وسایل را طوری چیدمان و دکوراسیون کرد که جلوی نور طبیعی را نگیرد. در صورت نبود نور طبیعی می توان از نورپردازی مصنوعی استفاده کرد. یک منبع نور کلی با منابع نوری کوچکتر در مکان آشپزخانه ضروری است.

اصول طراحی آشپزخانه :

استاندارد در اصول طراحی کابینت.

راهروهای کار و راهروهای عبور:

در آشپزخانه به راهروهای کاری مکانی است که افراد در آشپزخانه می ایستند تا کار را انجام بدهند. در آشپزخانه راهروهای عبور برای ساکنین در آشپزخانه است. اندازه های ایده آل بستگی به فضا و طراحی ال شکل، یو شکل و یا به صورت شکل موازی می تواند متفاوت باشد.

در آشپزخانه عرض راهروها و یا پیشخوان آشپزخانه باید حداقل یک متر و شش سانتی در نظر گرفته شود. باید راه های عبوری به اندازه 90 سانتی باشد .این یکی از اصول طراحی است که برای افراد خانه در نظر گرفته می شود.

مناطق آماده سازی غذا:

در طراحی آشپزخانه مناطق آماده سازی، پیشخوان آشپزخانه را هم در عرض و هم در عمق پوشش می دهد. در آشپزخانه محدوده آماده سازی غذا باید حداقل 0.3 متر گستردگی داشته باشد. در کنار منطقه ظرفشویی باید حداقل 0.45 متر عرض در نظر بگیرید. عمق متوسط یک میز کار 0.6 متر است. این فضا برای داشتن منطقه کار در آشپزخانه است. برای قرار دادن ظروف کوچک بدون فشار بیش از حد به چیزی است و معمولا در کنار سینک قرار می گیرد.

فضای بین کابینت های بالایی و پیشخوان آشپزخانه:

در طراحی آشپزخانه یکی از اندازه هایی که در اصول طراحی باید رعایت کنیم فاصیه بین فضای کابینت بالایی و پیشخوان است. فاصله مناسب بین پیشخوان و کابینت های بالا باید طوری باشد که ایجاد مزاحمت نکند و کابینت ها به راحتی قابل دسترس باشد.

استاندارد برای فاصله ایده آل بین 0.3 تا 0.5 متر است. اما با این حال اندازه گیری های نهایی به مشخصات اشپزخانه بستگی دارد. باید مطمئن شوید که این فضا خیلی کم نباشد که میز آشپزخانه قابل دیدن نباشد.

برخی اندازه های استاندارد در طراحی کابینت:

در طراحی کابینت باید ارتفاع کابینت های بالایی با توجه به قد شخص تعیین شودو معمولا بین 50 تا 90 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

ارتفاع کمد های عمودی بین 180 تا 220 سانتی می باشد. این اندازه ها بستگی به قد شخص و ارتفاع کف تا سقف نیز دارد.

ارتفاع کابینت های پایینی بین 70 تا 75 سانتی است. باید قسمت پاخور را به اندازه اضافه کنیم و ارتفاعی بین 10 تا 18 سانتی متر در نظر گرفته می شود. در آشپزخانه ارتفاع کانتر برای صرف غذا بین 89 تا 91 سانتی متر است. این ارتفاع بسیار خوبی برای غذا خوردن و آماده سازی غذا است.

عمق کابینت:

در آشپزخانه عمق کابینت برای کابینت های بالا و پایین متفاوت است. عمق برای کابینت های پایینی 0.6 متر است. با این حال عمق کابینت های بالا معمولا کوچکتر در نظر می گیرند و معمولا این اندازه بین 0.3 تا 0.5 متر در نظر می گیرند. به این دلیل این کابینت ها کوچکتر در نظر می گیرند تا از برخورد سر در هنگام استفاده همزمان کابینت ها جلوگیری شود.

مثلث کار آشپزخانه:

یکی از مهمترین اصول طراحی آشپزخانه، مثلث کار است. ایتکه آشپزخانه موازی، یو شکل یا ال شکل است فاصله بین سه عنصر در آشپزخانه باید تعادل داشته باشد.

تا بهره وری در فضای آشپزخانه به حداکثر برسد. فاصله بین دو دستگاه باید بین 0.90 و 2.1 متر در در نظر داشته باشیم. اندازه گیری داده شده میانگینی هستند برای شروع طراحی آشپزخانه. اندازه های آیده آل  در آشپزخانه بستگی به فضای موجود و اندازه های استفاده متوسط در آشپزخانه دارد.

 

طراحی آشپزخانه منزل خود را به شرکت طراحی و دکوراسیون داخلی ارج بسپارید.
گروه معماری ارج آرک

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *